Ingredience:
1 rozporcovaný králík
4 lžíce dijonské hořčice
cca 250 ml kuřecího vývaru
slunečnicový olej
sůl
pepř
3 paličky česneku
200ml smetany ke šlehání
hrst čerstvých lístků šalvěje
citronová šťáva
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Jednotlivé porce králíka osolte, opepřete a hojně potřete hořčicí. V pekáči, ve kterém budete péct, zprudka na trošce oleje orestujte ze všech stran maso. Nyní králíka zalijte vývarem, tak aby byly porce ponořené asi do poloviny. Na maso položte na poloviny rozkrojené palice česneku, které lehce osolte a pokapejte olejem. Pro ovonění přidejte do pekáče i pár lístků čerstvé šalvěje. Dejte péct asi na 50 – 60 minut, prvních 30 minut zakryté alobalem nebo poklicí.
Po upečení vyndejte maso, opečený česnek a šalvěj (tu vyhoďte). Maso zakryjte alobalem, aby příliš nevystydlo, než uděláte omáčku. Do šťávy, která zbyla v pekáči, vymačkejte paličky česneku, jednotlivé stroužky pečením zesládly a ztratily štiplavost. Nyní celý obsah v pekáči rozmixujte tyčovým mixérem, nezapomeňte seškrábnout připečené kousky z okraje pekáče! Omáčku přelijte do menšího hrnce a dejte vařit na sporák. Nakonec do omáčky nalijte smetanu a nechte provařit. Dochuťte solí, pepřem dle potřeby, můžete také zakápnout citrónovou šťávou.
Upečeného králíka podávejte přelité česnekovo-smetanovou omáčkou a bramborovou přílohou.